Caring for GreenStalk #3 - support for squash plants

I full sol och planterat med stora växter potatis, squash, blomkål och kål, GreenStalk #3 är nästan lite skrämmande när jag närmar mig den för att ta itu med squashplantorna.

De har börjat hänga över kanterna på krukan och jag är rädd att stjälkarna kommer att gå av från frukternas vikt om jag inte hjälper dem. Jag hade stött de med pinnar några veckor innan, men det räcker inte längre så idag ska jag ge dem ett GreenStalk Plant Support för extra stöd - jutesnöre lindas flera gånger runt stjälken och bindas sedan fast till Plant Supporten.

Jag älskar summersquash och odlar fyra sorter i våra GreenStalks denna säsong: 'Astia F1', 'Gold Rush F1', musselsquash 'Custard White' och 'Early Summer Crookneck'. Alla dessa är kompakta buskvarianter märkta som lämpliga för behållare - vintersquash och squash med långa rankor är helt enkelt inte lämpliga att odla i en GreenStalk.

Den nedre våningen av tornet är planterad med potatis, med en sättpotatis per ficka som jag har läst att andra GreenStalk-odlare gör. Men jag gillar att experimentera och har unnat en av potatisen två odlingsfickor, bara för att se om det gör någon skillnad i skörden. I den tomma fickan planterade jag persilja som lär inte störa någon potatis om de skulle sprida sig till den extra fickan också.

I samma torn växer även kål och blomkål, och denna GreenStalk behöver mycket vatten och näring med en gödselvattning varje vecka för att stödja så mycket tillväxt.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar